2021-10-22-130754-samenwerken-fotoshoot-©Simone-Both-P1342372-1200x800.jpg

13 december 2021

Het helpt je om de opgedane kennis te laten landen, je kunt vragen stellen en ervaringen uitwisselen met collega’s. Het nagesprek vindt plaats onder leiding van de projectleiders Ernst-Jan Timmerman en Tessa van Beelen. De procesbegeleider is Ida Wildeboer.

2021-10-22-132743-samenwerken-fotoshoot-©Simone-Both-P1342525-klein-1200x800.jpg

30 november 2021

Doel:
Het doel van deze workshop is kennisnemen van en bewustwording over de inhoud en werking van de Leidse Omgevingswet producten. In deze workshop gaan we in op de omgevingsvisie, ontwikkel-perspectieven, omgevingsplan, werkwijzer bestuurlijke producten en DSO/Omgevingsloket. Je leert wat de samenhang tussen deze producten is en krijgt op hoofdlijnen inzicht over ieders/ eigen rol van deelnemer rol in deze producten.

Inhoud:
Tijdens de workshop krijg je per product een korte introductie en ga je in groepen interactief aan de slag met de impact van elk van deze producten op je werk. De producten worden in samenhang behandeld en via diverse werkvormen duidelijk gemaakt. Na het volgen van deze workshop weet je op hoofdlijnen wat de impact is van de Leidse Omgevingswet producten op het werk.

Doelgroep:
Verplicht voor alle medewerkers die met deze producten gaan werken omdat hun werk gaat over de fysieke leefomgeving en bijbehorende dienstverlening. Dit zijn met name medewerkers van het cluster Publiekszaken Handhaving en Veiligheid (m.u.v. burgerzaken en ondersteuning),  het cluster Stedelijke Ontwikkeling, de afdeling Beleid Maatschappelijke Ontwikkeling, Servicepunt71 teams HR en IV, en de afdeling Regie integraal beheer. Optioneel voor medewerkers Concernstaf, Projectbureau, overige teams Beheer, KCC, overige teams SP71 en Griffie.

Voorbereiding:
(verplicht): je hebt de e-learning Omgevingswet gevolgd bestaande uit Introductie, Basiskennis en (optioneel) de nabespreking hiervan.

Docenten:
Projectleiders Omgevingswet in samenwerking met een procesbegeleider.

2021-10-22-130952-samenwerken-fotoshoot-©Simone-Both-P1342400-1200x800.jpg

30 november 2021

Deze e-learning biedt algemene kennis over de Omgevingswet: een goede plek om te beginnen. Je kunt starten wanneer je wil.

Toegang tot de e-learning:
Je kunt de e-learning alleen volgen binnen de Leidse werkomgeving, omdat de toegang gekoppeld is aan je werk-emailadres. Maak een account aan met je email (naam@leiden.nl). Sla je username en wachtwoord op. Daarna kun je inloggen en verder gaan (waar je bent gebleven).

Inhoud e-learning:
Als je bent ingelogd, zie je drie modules staan:

  1. Inleiding tot de Omgevingswet (1 á 2 uur)
  2. De Omgevingswet & VTH (6-8 uur tijdsbesteding) – LET OP: alleen voor medewerkers Vergunningen, Toezicht en Handhaving
  3. Basiskennis Omgevingswet (2 á 3 uur tijdsbesteding)

Je volgt alleen de module Inleiding en aansluitend de module Basiskennis.

  • Klik hier voor de Login
  • Klik hier voor de Handleiding
  • Sla je login en wachtwoord op!


Goed om te weten:

  • Zorg dat je de kennis je goed eigen maakt. Als je meerdere malen een antwoord fout geeft kun je niet verder.
  • Beschouw de e-learning echt als een cursus. Gun jezelf de tijd en rust om alle nieuwe kennis tot je te nemen. Weet je al best veel over de Omgevingswet, beschouw deze e-learning als een opfrisser.
  • Je kunt de modules tussendoor stoppen en opdelen in blokken. Je krijgt onderweg vragen om te checken of de informatie is geland.
  • Lukt het niet goed, kom je niet verder vraag een collega om hulp. Of stuur ons een email; leiden2040@leiden.nl .

Favorieten (0)