15.30 – 16.30 uur

Foodlab: Taste experience

Benieuwd naar hoe smaak werkt? Wil je meer weten over onderzoek naar voeding? Kom langs en leer en ervaar van alles tijdens deze interactieve lezing.

Umami is een van oorsprong Japans woord dat ‘heerlijk’ of ‘hartig’ betekent. Het is één van de vijf basissmaken, samen met zout, zoet, zuur en bitter. Maar waar smaakt umami eigenlijk naar? Kan je proeven zonder te ruiken en hoe wordt je smaak en hongergevoel beïnvloedt door wat je ziet en hoort?

Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken van ons onderzoek naar fermentatie. Door Angelic van der Aar en Laurie Mans van het Food Health and Innovation lab (Kenniscentrum Leiden Centre for Applied Bioscience) van de Hogeschool Leiden. Tot stand gekomen in samenwerking met programma Kennisstad.


Details

Locatie(s) Foodlab, Biopartnergebouw 1, J.H. Oortweg 21
Thema Kunde

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/foodlab-800x450.jpg



Gerelateerd


https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/Ecotuin-800x450.jpg
09.00 – 10.30 UUR

Hout, Groen en Schilderen met DZB!

Maak je eigen kistje, ontwerp je tegeltuintje en leer ook nog je kozijnen te schilderen als een echte pro!

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/repaircafe-800x450.jpg
13.00 – 16.00 UUR

Repareren kun je leren!

Leer je kleding te repareren in het Repaircafé!

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/06/20210901_154109-800x450.jpg
09.00 – 11.00 UUR

Ter land, ter zee en in de poffer

Vanaf het water is alles anders. Laat alles los en vaar mee in de boot langs het Singelpark. We varen en vertellen je een goed verhaal en leggen aan bij een bijzonder plekje.

Favorieten (0)