11.00 – 12.00 uur

Foodlab: Taste experience

Benieuwd naar hoe smaak werkt en wil je meer weten over onderzoek naar voeding en fermentaties?
Kom langs en leer en ervaar er alles over tijdens deze interactieve lezing.

Umami is een van oorsprong Japans woord dat ‘heerlijk’ of ‘hartig’ betekent. Het is één van de vijf basissmaken, samen met zout, zoet, zuur en bitter. Maar waar smaakt umami eigenlijk naar? Kan je proeven zonder te ruiken en hoe wordt je smaak en hongergevoel beïnvloedt door wat je ziet en hoort?

Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken van ons onderzoek naar fermentatie. Door Angelic van der Aar en Laurie Mans van het Food Health and Innovation lab (Kenniscentrum Leiden Centre for Applied Bioscience) van de Hogeschool Leiden. Tot stand gekomen in samenwerking met programma Kennisstad.


Details

Locatie(s) J.H. Oortweg 21, Biopartnergebouw 1
Thema Kunde

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/foodlab-800x450.jpg

Gerelateerd


https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/couple-5946815_1280-800x450.jpg
09.00 – 10.30 UUR

Van Omstander naar Medestander – ‘Ik stond erbij en keek ernaar’

Heb je weleens gedacht dat je meer had kunnen doen om een collega te steunen? Dat je na een moeilijk moment dacht: “Had ik maar iets gezegd of gedaan”?

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/06/centrum-0013-02-800x450.jpg
11.00 – 12.00 UUR

Het Knipspel autoluwe binnenstad

Speel het ‘Knipspel’! En leer alles over de autoluwe binnenstad en de geplande ‘knips’ in de stad.

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/07/afbeelding-BDTO-800x450.jpg
13.30 – 15.00 UUR

Digitale Toegankelijkheid

Leer hoe je met Word jouw tekst toegankelijk maakt voor iedereen. Heb je moeite met het toegankelijk maken van teksten? Stuur je tekst voor 8 november naar brugman@oegstgeest.nl. Dan behandelen we dit tijdens de workshop.

Favorieten (0)