11.00 – 12.00 uur

Foodlab: Taste experience

Benieuwd naar hoe smaak werkt en wil je meer weten over onderzoek naar voeding en fermentaties?
Kom langs en leer en ervaar er alles over tijdens deze interactieve lezing.

Umami is een van oorsprong Japans woord dat ‘heerlijk’ of ‘hartig’ betekent. Het is één van de vijf basissmaken, samen met zout, zoet, zuur en bitter. Maar waar smaakt umami eigenlijk naar? Kan je proeven zonder te ruiken en hoe wordt je smaak en hongergevoel beïnvloedt door wat je ziet en hoort?

Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken van ons onderzoek naar fermentatie. Door Angelic van der Aar en Laurie Mans van het Food Health and Innovation lab (Kenniscentrum Leiden Centre for Applied Bioscience) van de Hogeschool Leiden. Tot stand gekomen in samenwerking met programma Kennisstad.


Details

Locatie(s) J.H. Oortweg 21, Biopartnergebouw 1
Thema Kunde

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/foodlab-800x450.jpg



Gerelateerd


https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/vlag-of-leiden-svg-1-800x450.png
09.00 – 10.30 UUR

De Taal van Leiden

Van ambtelijk jargon tot Leidse glibbers… Waar de terrrring komt het Leids vandaan?

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/pexels-tima-miroshnichenko-6549350-800x450.jpg
09.00 – 10.30 UUR

Minder zoeken, meer vinden!

Hoe krijg – en houd – je meer grip op alle informatie die je produceert en deelt met je collega’s? Leer tips en tricks om je eigen én je teamarchief op orde te krijgen (en te houden)!

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/06/centrum-0013-02-800x450.jpg
11.00 – 12.00 UUR

Het Knipspel autoluwe binnenstad

Speel het ‘Knipspel’! En leer alles over de autoluwe binnenstad en de geplande ‘knips’ in de stad.

Favorieten (0)