11.00 – 12.00 uur

Foodlab: Taste experience

Benieuwd naar hoe smaak werkt en wil je meer weten over onderzoek naar voeding en fermentaties?
Kom langs en leer en ervaar er alles over tijdens deze interactieve lezing.

Umami is een van oorsprong Japans woord dat ‘heerlijk’ of ‘hartig’ betekent. Het is één van de vijf basissmaken, samen met zout, zoet, zuur en bitter. Maar waar smaakt umami eigenlijk naar? Kan je proeven zonder te ruiken en hoe wordt je smaak en hongergevoel beïnvloedt door wat je ziet en hoort?

Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken van ons onderzoek naar fermentatie. Door Angelic van der Aar en Laurie Mans van het Food Health and Innovation lab (Kenniscentrum Leiden Centre for Applied Bioscience) van de Hogeschool Leiden. Tot stand gekomen in samenwerking met programma Kennisstad.


Details

Locatie(s) J.H. Oortweg 21, Biopartnergebouw 1
Thema Kunde

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/foodlab-800x450.jpg



Gerelateerd


https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/image001-e1725874913507.jpg
11.00 – 12.00 UUR

Ambtelijk vakmanschap en activisme

Wat zijn precies de kernwaarden van het ambtelijk vakmanschap?  Voor wie werkt de ambtenaar uiteindelijk en wat betekent dat?

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/07/Kaasboerderij-van-Veen-800x450.jpg
11.00 – 12.00 UUR

Rondleiding Kaasboerderij van Veen Zoeterwoude

Rondleiding en kaasproeven in het weidse Zoeterwoude door kaasboer én raadslid Sjaak van Veen!

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/foto-activiteit-800x450.jpg
13.30 – 15.00 UUR

Leiden schoon – zwerfafval prikken

Heb je last van schoonmaakwoede? Dat komt goed uit!

Favorieten (0)