11.00 – 12.00 uur

Foodlab: Taste experience – TIJDELIJK VOL

Benieuwd naar hoe smaak werkt en wil je meer weten over onderzoek naar voeding en fermentaties?
Kom langs en leer en ervaar er alles over tijdens deze interactieve lezing.

Umami is een van oorsprong Japans woord dat ‘heerlijk’ of ‘hartig’ betekent. Het is één van de vijf basissmaken, samen met zout, zoet, zuur en bitter. Maar waar smaakt umami eigenlijk naar? Kan je proeven zonder te ruiken en hoe wordt je smaak en hongergevoel beïnvloedt door wat je ziet en hoort?

Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken van ons onderzoek naar fermentatie. Door Angelic van der Aar en Laurie Mans van het Food Health and Innovation lab (Kenniscentrum Leiden Centre for Applied Bioscience) van de Hogeschool Leiden. Tot stand gekomen in samenwerking met programma Kennisstad.


Details

Locatie(s) J.H. Oortweg 21, Biopartnergebouw 1
Beschikbare plekken Deze ronde vol
Thema Kunde

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/foodlab-800x450.jpg



https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/DSC3327-600x600.jpg

Angelic van der Aar

Angelic van der Aar


Gerelateerd


https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/Ecotuin-800x450.jpg
09.00 – 10.30 UUR

Hout, Groen en Schilderen met DZB! – TIJDELIJK VOL

Maak je eigen kistje, ontwerp je tegeltuintje en leer ook nog je kozijnen te schilderen als een echte pro!
Er zijn deze inschrijfronde geen beschikbare plekken meer.

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/repaircafe-800x450.jpg
13.00 – 16.00 UUR

Repareren kun je leren!

Leer je kleding te repareren in het Repaircafé!

https://academie71.nl/wp-content/uploads/2024/09/Teams2-800x450.png
09.00 – 10.30 UUR

Slimmer werken met M365 – TIJDELIJK VOL

Wil je efficiënter en productiever werken? Wil je meer uit je Surface halen en slimmer werken? Dan ben je hier bij de juiste workshop!
Er zijn deze inschrijfronde geen beschikbare plekken meer.

Favorieten (0)